Fischer-Z

John Watts' carrière als Fischer-Z omvat 25 originele albums en meer dan 3000 concerten wereldwijd, met een albumverkoop van meer dan 2 miljoen. Fischer-Z is legendarisch op het Europese vasteland, waar het publiek met kennis van zaken altijd komt opdagen voor Watts' scherpe politieke commentaar in combinatie met zijn energieke en innemende optredens op memorabele melodieën en knallende beats. John's erkende talent heeft geleid tot samenwerkingen en optredens met een groot aantal andere muzikanten, waaronder Peter Gabriel, The Police, Dire Straits, Bob Marley en James Brown.

Het eerste Fischer-Z album, Word Salad, werd in 1979 uitgebracht door United Artist en werd een soort cultplaat die met de single "Remember Russia" een voorproefje gaf van de politiek die zou komen.  Het tweede album, Going Deaf For a Living, vestigde Watts' vermogen om politieke wereldkwesties in verhalende songs over te brengen tegen een achtergrond van eigenzinnige popmuziek. Verschillende optredens bij The Old Grey Whistle Test volgden, evenals een optreden bij Top of the Pops met de zeer succesvolle Europese single The Worker.  De single So Long was een van de eerste nummers op de jonge MTV.

Het Europese succes van Fischer-Z werd bekrachtigd met het miljoenen verkopende Red Skies Over Paradise, dat nummers bevatte die een onstuimige mix waren van vernietigend commentaar (Battalions of Strangers, Cruise Missiles) en aangrijpende liefdesliedjes (Marliese).  Watts toerde onlangs door Europa en speelde dit album in zijn geheel voor een uitverkocht publiek in Duitsland en Nederland.

Terug naar de line-up