Heino & Band (DE)

Hij is die Stimme der Heimat, zijn liederen komen uit het hart en raken het hart: Heino is cult - en een van de meest succesvolle performers in de hele Duitstalige wereld!

Jong en oud hebben hem decennia lang bejubeld en toegejuicht tijdens zijn concerten en optredens. Heino is allang een Duitse merknaam geworden. Gekenmerkt door zijn onmiskenbare baritonstem, blonde haar en donkere zonnebril, die zijn handelsmerk zijn geworden. Bijna 100 procent van alle Duitsers kent hem.

Iedereen kan meezingen met zijn beroemde populaire liedjes zoals "Blau blüht der Enzian", "Caramba, Caracho", "Die schwarze Barbara" of "Schwarzbraun ist die Haselnuss". Heino is erin geslaagd om de braakliggende volksmuziek weer op gang te brengen. Niemand heeft zoveel gedaan voor het Duitse liedgenre als hij. Het geheim van zijn succes? "Bescheidenheid, ijver en nog meer ijver!" Maar bovenal is hij gedurende zijn lange zangcarrière altijd trouw gebleven aan zichzelf en aan het Duitse volkslied. Hij heeft altijd beleden wat hem na aan het hart lag - zijn vaderland. Tot op de dag van vandaag bewijst zijn succes zijn gelijk.

De in Düsseldorf geboren zangeres staat nu al meer dan 60 jaar in de schijnwerpers. Hij heeft meer dan 1200 nummers opgenomen en meer dan 55 miljoen soloalbums verkocht. Hij heeft miljoenen mensen in vervoering gebracht tijdens zijn ontelbare tournees. Zijn reizen hebben hem naar podia over de hele wereld gebracht. Hij heeft onder meer opgetreden in Amerika, Afrika, Canada, Australië en China. Heino heeft alle efemere en alle trends overleefd. Tot op de dag van vandaag heeft hij ontelbare prijzen, gouden platen en andere onderscheidingen en eerbewijzen ontvangen.

Terug naar de line-up